Artikel: Musikvideo för Sollefteå sjukhus


“Nej till ett avlövat sjukhus”, sa Sollefteåborna under manifestationen i mars.

Igår dök den upp, musikvideon till Per Herreys pepplåt “Dagen där allt blev bra”. Nu sprids den för fullt via sociala medier på nätet.

– Jag är hedrad och rörd av att andra blir rörda av musikvideon. Det var ju syftet, att visa på folks engagemang och försöka skapa en positiv känsla, säger Per Herrey om pepplåten som blev musikvideo.

Låten skrev Per en vecka innan han själv ockuperade sjukhuset en kväll i slutet av februari. Under samma kväll hade låten premiär och har sedan dess legat uppe på den hemsida som sjukhusets ockupationsgrupp står bakom.
– Där kan man ladda ner låten och vill man bidra så gör man det, annars laddar man bara ner. Men många har skänkt pengar till stöd för ockupanterna. Det var det vi hoppats på, berättar Per. 

Tillsammans med ockupationsgruppen gjorde Per musikvideon, filmen är inspelad under manifestationen i Sollefteå den 25 mars. Under kvällen tågade man tillsammans med tända facklor upp till sjukhuset där man tillsammans bildade ett brinnande hjärta.

– Låten kom till mig som ett flow, jag skrev texten på en halvtimme. Det brukar jag inte göra, ler Per Herrey om sin pepplåt som sedan blev video.


Närmast på schemat för Per är ett deltagande imorgon bitti i TV4:s Nyhetsmorgon klockan 06.45. Det kommer att handla om stödjandet av ockupationen.

Vad tänker du om att Sollefteås blivande mammor nu måste ner till Sundsvall för att Örnsköldsviks BB är överbelagt?
– Det kommer inte som en överraskning från Sollefteåborna. Det här har man kunnat förutse en längre tid. Som utomstående kan jag tycka att vården där ni bor sköts på ett väldigt märkligt sätt, jag tycker det är jättekonstigt, säger Per som hoppas att frågan kommer att hållas vid liv:
– Jag hoppas att den öppnar upp en diskussion från politiskt håll för att hitta en bättre lösning än den man har nu.

Vid det traditionella 1 maj-firandet i Sollefteå nästa vecka kommer Per, som bor i Fjärås i Halland, upp för att delta. Under firandet kommer man att manifestera mot de nedläggningsbeslut som tagits.
– Jag ska framföra min låt tillsammans med en kör. Det blir säkert lite allsång också, det blir speciellt och trevligt, säger Per.

Lars Rocksén, ordförande i Ångermanlands läkarförening, är huvudtalare under 1 maj-firandet.

Här kan du se Per Herreys musikvideo.

Du gillar kanske också...