Gårdsbloggen: Ärendedag i Ö-vik

Jag tror att en god förutsättning för att bo och verka på landsbygd är att gilla att vara hemmavid =) Jag åker ogärna bort. När jag väl har åkt tycker jag dock att det är roligt =) Det blev en bra dag i Ö-vik med roliga ärenden. Det låter kanske motsägelsefullt men dagen började med en rutinundersökning hos min tandläkare, Anders Olofsson i Örnsköldsvik =) Jag fick tipset om honom för några år sedan och är så tacksam för det. Från att inte ha velat gå till tandläkaren över huvud taget så somnar jag numera nästan till i stolen =D Idag var jag om möjligt ännu lugnare än förra gången. Vid rutinkoll så röntgas tänderna och då läggs ett ganska tungt skydd över halsen. Otäckt kanske någon tycker, men jag, som sover med flera täcken året om, associerade till tyngdtäcken (täcken som väger en hel del, och ska göra att man sover bättre). Jag blev sömnig =) Det där röntgenskyddet borde kunna vara bra för den som är tandläkarrädd med andra ord!

Tänderna var i gott skick, jag fick en påse med smått och gott för att jag värvat en vän =)

Lämna ull hos Jimis gammelmatte som ska prova att täckodla med den nästa år. Lånade även ut min favoritbok-trädgårdsbok, “Bevara och sköta en gammal trädgård”.

Lunch på bästa Hälsobaren, supergoda sallader! Ceasarsalladen fick fint betyg av mitt sällskap, jag själv mixar alltid ihop salladen själv. Fikonvinägretten blir pricken över i:et! Här finns även riktigt goda bakverk, bakade utan socker. Såna här ställen skulle jag gärna se fler av, där jag kan gå in och välja utan att behöva fundera över huruvida det är hälsosamt eller inte.

Åkte till Husum för att låna en skyddsko till lilla Will som fått sy om sitt sår på frambenet (mitt fel, jag hade inte tillräckligt bra koll på henne). Nu ser såret fint ut och tratten slänger hon obekymrat omkring med. Husets äldsta hund, Tegan, tycker det hela är ett stökigt oskick. Inte bara tratten, utan förmodligen även hunden i den.

Skon har jag höga förhoppningar om, snabbe border collien Jack hade den på sig ifjol våras under fårvallning och den satt som smäcken. Inte illa!

Sedan in till vänner i Docksta för att låna en kamera. Min har gått sönder, blinkar ERROR i alla programlägen utom i det helt manuella. Jag jobbar som mäklarfotograf i morgon och behöver ha en backup-kamera om det blir för tungjobbat med min egen. Pratade med Nikon som tycker att jag ska skicka in kameran, den kommer att bli borta 2-4 veckor. Tufft. Jag fick även veta att jag har möjlighet att registrera mig som professionell fotograf hos dem och då får jag låna utrustning av dem medan min egen är på lagning. Lite sent påtänkt nu, men jättebra till en annan gång!

Kvällen avrundades med en promenad upp på Torpet för att titta till baggarna. Väl där fick jag sällskap av gästernas barn. Baggarna är otroligt trevliga, inget buff och knuff alls. Jag har en plan att hänga lite inköpta kvisttomater på plantorna i växthuset. Gästerna åker på torsdag, efter en två veckor lång visit, och de har skött både pelargoner och tomatplantor finfint. Men tomaterna har inte mognat ännu, det har ju varit så kallt. Några har börjat visa färg men jag tycker det är förargligt att våra gäster förmodligen inte hinner plocka några, så jag köpte lite kvisttomater på hemväg. Så fort jag får en chans ska jag knyta fast dem på plantorna i växthuset. Jag fick ikväll veta att de åker i väg en sväng i morgon förmiddag, då smiter jag dit =)

Du gillar kanske också...